Bekijk project
Route
Nieuws & verhalen

MICA zoekt directeur-bestuurder

In een klein en slagvaardig team, werkt de directeur-bestuurder aan de verdere uitbouw van de Media Innovatie Campus in Leeuwarden tot een centrum voor de creatieve industrie. Een netwerk van samenwerkende bedrijven en kennisinstellingen, gericht op onderzoek, innovatie en kwaliteit van de werkgelegenheid in de creatieve sector.

De Media Innovatie Campus (MICA) zoekt een ambitieuze directeur die MICA vanuit de pioniersfase naar de volgende fase kan brengen.

MICA is een stichting met als doel een aanjager te zijn voor de creatieve economie, waaronder begrepen de media- en entertainment industrie en de creatieve zakelijke dienstverlening in het Noorden van Nederland. MICA richt zich primair op het stimuleren en faciliteren van de ontwikkeling van creatief talent in een netwerk waarin creatie, onderzoek en innovatie centraal staan en waarin bedrijven, studenten en kennisinstellingen samenwerken, kennis delen en innoveren. De Stichting MICA is geïnitieerd door NHL-Stenden, Friesland College, Mediahuis Noord en FB Oranjewoud.

Voor MICA ligt de focus de komende jaren op (onder meer) deze pijlers:

 1. Het bieden van een structureel ecosysteem waarin bedrijfsleven en onderwijs elkaar versterken door voortdurende interactie, waarbij kennisontwikkeling, kennisdeling en kennisverspreiding centraal staan.
 2. Het ontwikkelen en implementeren van een onderscheidend profiel voor MICA, waarbij de specifieke kwaliteiten van de creatieve sector worden ingezet om de transities in de samenleving zichtbaar, invoelbaar en acceptabel te maken;
 3. Het inzetten van data in media en communicatie om verbanden te kunnen leggen en betekenisvolle content te produceren;
 4. Het bijdragen aan het ontwikkelen van actieve, kritische en bewuste producenten en consumenten van uiteenlopende media in een wereld waarin fake news, deepfake, filter bubbels, complottheorieën, en onduidelijke spelregels op social media de afkomst en betrouwbaarheid van content diffuus maken.
 5. Het ondersteunen van een onderzoeksplatform voor diverse doelgroepen waarbij trends en ontwikkelingen voortdurend worden gemonitord.

De directeur geeft leiding aan de organisatie, deze bestaat uit een Manager Ecosystemen, Manager Onderwijs, Medewerker Events en Managementondersteuning. De stichting kent een Raad van Toezicht, welke als werkgever van de directeur-bestuurder optreedt.

Wie ben je, wat ga je doen?

 • Boegbeeld van MICA
 • Samen met een krachtig team invulling geven aan de richting en programmering;
 • Verbinden van Bedrijfsleven en Kennisinstellingen;
 • Sterk maken voor werkgelegenheid en kansen in de creatieve sector;
 • Opzetten van een bestendige en duurzame organisatie;
 • Initiëren van geldstromen om de verduurzaming te borgen.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een sterke externe oriëntatie. Je bent een goede netwerker, communicatief sterk, vaardig in onderhandelen en met gevoel voor externe profilering.
 • Je vindt het prettig om voor grote groepen je verhaal te vertellen en bent graag met meerdere projecten en onderwerpen tegelijk bezig.
 • Je hebt een vernieuwende visie op het creatieve werkveld en je wordt enthousiast om nieuwe ontwikkelingen te herkennen en deze te vertalen naar nieuwe concepten en concrete aanpak in samenwerking met de kennisinstellingen en bedrijven.
 • Je beweegt je gemakkelijk binnen het bedrijfsleven, de overheid en de kennisinstellingen. Jouw enthousiasme is verbindend.
 • Je bouwt door aan een nieuwe organisatie met doorzettingsvermogen en daadkracht.
 • Je hebt de competenties die passen bij deze functie en minimaal een afgeronde Hbo-opleiding.

Wat bieden wij?

Een baan met zingeving en impact voor 24 uur per week. In eerste instantie voor een jaar met de intentie om in drie jaren een organisatie verder te ontwikkelen.

Je krijgt veel ruimte, vrijheid en verantwoordelijkheid in een prettige, creatieve en stimulerende werksfeer. Een functie met uitdaging en veel ontwikkelingsmogelijkheden die niet alleen passie vraagt maar ook daadkracht. Wij bieden je een team van enthousiaste medewerkers en een heel netwerk van organisaties en individuen die met jou MICA willen continueren.

Interesse?

Via netwerken en socials is de vacature onder de aandacht gebracht om jou de gelegenheid tot sollicitatie te bieden. Stuur je motivatie en CV voor 15 december 2022 naar communicatie@mediainnovatiecampus.nl.

Meer informatie over de organisatie en huidige situatie vind je via www.mediainnovatiecampus.nl. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Kor Bolhuis, telefoon 06-38206069, of via communicatie@mediainnovatiecampus.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats begin januari met een sollicitatiecommissie en bij wederzijds gebleken geschiktheid, vindt vervolgens een tweede gesprek inclusief arbeidsvoorwaarden plaats met een vertegenwoordiging van de RvT. De functie start met ingang van 1 maart 2023.