Bekijk project
Route
Nieuws & verhalen

Vacature: MICA zoekt innovatieve directeur-bestuurder (24 uur/week)

In het bruisende hart van Leeuwarden heeft de Media Innovatie Campus (MICA) zich in een jaar tijd ontwikkeld tot een broeinest van creativiteit en innovatie. De Stichting MICA, met als Founding Fathers Firda, NHL Stenden, Mediahuis en FB Oranjewoud, is een verzelfstandiging van het onderwijsproject MICA. Met het vertrek van de huidige kwartiermaker/directeur zoeken wij een ambitieuze directeur-bestuurder die met visionaire kracht en pioniersgeest Stichting MICA verder tot ontwikkeling wil brengen.

De uitdaging:

Als onze nieuwe directeur-bestuurder werk je samen met een compact, daadkrachtig team (collega’s van Firda en NHL Stenden) aan de expansie van MICA als hét centrum voor de creatieve industrie. Jouw missie: het smeden van een dynamisch netwerk van samenwerkende bedrijven en kennisinstellingen, gericht op onderzoek, innovatie en de verrijking van de werkgelegenheid in de creatieve sector. Je speelt een belangrijke rol in het verbinden van creatieve bedrijven in Noord-Nederland aan MICA, waarbij je de samenwerking en actieve participatie binnen ons netwerk stimuleert om gezamenlijk te innoveren.

 

Onze Kernpijlers:

  • Cultiveren van een vruchtbaar ecosysteem voor interactie tussen bedrijfsleven en onderwijs, met de nadruk op kenniscreatie en -verspreiding.
  • Ontwikkelen van een onderscheidend MICA-profiel dat de kracht van creativiteit inzet voor maatschappelijke transities.
  • Vormgeven van een kritisch en geïnformeerd media-publiek in een tijd van fake news en sociale media uitdagingen.
  • Ondersteunen van een onderzoeksplatform dat voortdurend trends en ontwikkelingen monitort.

 

Als het gezicht van MICA:

  • Zet je samen met de collega’s van Firda en NHL Stenden de koers en programmering uiteen.
  • Bouw je bruggen tussen het bedrijfsleven en kennisinstellingen.
  • Bevorder je de werkgelegenheid en creëer je kansen binnen de creatieve sector.
  • Werk je aan de fundamenten van een duurzame organisatie.
  • Initieer je nieuwe financieringsstromen en inkomsten om de toekomst van MICA te garanderen. Deze krijgen vorm in een door jouw op te stellen businessplan voor de komende jaren.

 

Jouw bagage:

Met een sterke externe focus ben je een uitmuntende netwerker, communicatief vaardig en een strategisch denker. Bij voorkeur heb je een groot netwerk van (creatieve) bedrijven in Noord-Nederland. Je brengt een frisse visie mee op het creatieve veld en hebt het vermogen om nieuwe ontwikkelingen te vertalen naar innovatieve concepten. Met jouw energie verbind je moeiteloos verschillende werelden en mensen. Je bent vastberaden en krachtig in het bouwen aan MICA’s toekomst, ondersteund door een relevant Hbo/WO-diploma en de vaardigheden die deze rol vereist.

 

Wat bieden wij?

Een kansrijke positie voor 24 uur per week die meer dan een baan is: het is een kans om echte impact te maken. We bieden je een aanstelling voor initieel één jaar, met de intentie om samen een toekomst op te bouwen. Het brutosalaris voor 24 uur bedraagt €3.733. Verwacht een rol met ruimte voor initiatief, creatieve vrijheid en de kans om jezelf en de organisatie te ontwikkelen binnen een stimulerende omgeving.

 

Heeft deze vacature je interesse gewekt? Wij nodigen je uit om jouw verhaal en CV voor 8 maart 2024 te sturen naar corrie.ponne@mediainnovatiecampus.nl. Voor meer informatie over MICA en de rol kun je terecht op onze website www.mediainnovatiecampus.nl of contact opnemen met Corrie Ponne op 06-11492025.

 

De selectieprocedure start in maart met gesprekken gevoerd door een sollicitatiecommissie. Na een eerste ronde volgt een tweede gesprek over arbeidsvoorwaarden met vertegenwoordigers van de Raad van Toezicht.